Výroční pražský biojarmark s nabídkou produktů certifikovaných ekologických zemědělců s doprovodným programem pro děti a dospělé.
Dáváte aspoň někdy přednost nákupu lokálních potravin místo zboží ze supermarketů?
Dává Vám smysl svým nákupem podpořit české zemědělce, kteří navíc hospodaří šetřně k půdě a krajině?
Kupujete jídlo pro sebe a svou rodinu na trzích, ale chybí Vám jistota, že bylo skutečně vypěstováno a vyrobeno lokálně?
Pak stojí za to navštívit Biojarmark na Letné. Sobotní část je prodejní a všem, kteří mají v oblibě bioprodukty, nabídnou zemědělci, producenti a ti, kteří kouzlí v oblasti gastronomie, svoje produkty, výpěstky a dobroty. Biojarmark je trh, který ručí za kvalitu! Jak to? Všichni z prodejců se pyšní certifikací Bio.
Co Vás čeká?
Pátek 5.10.
9-13 HOD: DÍLNIČKY PRO DĚTI O EKOLOGICKÉM ZEMĚDĚLSTVÍ A BIOPOTRAVINÁCH
Dílničky proběhnout v rámci 4. ročníku osvětové akce „Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?“, kterou pořádá Úřad pro potraviny Ministerstva zemědělství v prostorách Národního zemědělského muzea.
Naše aktivity pro děti, ať už přijdou se svojí paní učitelkou nebo rodiči, najdete v multifunkčním sále muzea a jsou připraveny ve spolupráci s obecně prospěšnou společností AMPI.
Vstup do muzea je zdarma. Pro rodiče a pedagogy bude po celou dobu trvání programu k dispozici zdarma celá řada tematických publikací a výukových materiálů o ekologickém zemědělství a biopotravinách.
17-20 HOD: KURZ VAŘENÍ Z MÉNĚ TRADIČNÍCH PLODIN A BIOPRODUKTŮ
Kurz vaření je připraven ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem a se společností PROBIO, která je průkopníkem ekologického zemědělství u nás, tradiční zapomenuté plodiny pěstuje na svých farmách a podporuje jejich návrat do běžného jídelníčku.
Kurz pod vedením špičkového kuchaře z Asociace kuchařů a cukrářů ČR proběhne v gastrostudiu muzea. Více informací a možnost se přihlásit zde.
17-20 HOD: INFOSTÁNEK O MÉNĚ TRADIČNÍCH PLODINÁCH A EKOLOGICKÉM ZEMĚDĚLSTVÍ
Podrobné informace o plodinách našich předků, možnostech jejich využití, recepty a další informace o ekologickém zemědělství a biopotravinách získáte na stánku PRO-BIO LIGY a společnosti PROBIO před gastrostudiem. V rámci Noci vědců zde máte možnost nakouknout i na přípravu těchto plodin v gastrostudiu a zeptat se na vše, co vám vrtá hlavou o tématu BIO.
17-24 HOD: BIOMEJDLO
Neformální setkání průkopníků a nadšenců ekologického zemědělství.
Sobota 6.10. 2018
9-17 HOD: BIOJARMARK NA DVORKU MUZEA
Prodejní část Biojarmarku bioproduktů a biopotravin, který se uskuteční stejně jako loni na dvorku Národního zemědělského muzea, kde si budete moct popovídat a nakoupit plody práce místních ekologických zemědělců.
Něco navíc – souběžně s biojarmarkem bude v prostorách muzea probíhat akce MZe „Za tajemstvím potravin aneb víš, co jíš“ a celý den bude vstup do muzea zdarma.
10-17 HOD: DOPROVODNÝ PROGRAM NA DVORKU MUZEA
Lada – pražská dívčí folklórní skupina
Tančírna pod vedení taneční skupiny Swing Busters
Kokoza – vše o kompostování ve městě
Losování výherců ankety o knihy z nakladatelství Smart Press
* Časový harmonogram bude ještě upřesněn.
10-16 HOD: DOPROVODNÝ PROGRAM V MUZEU
10:30 – 13:30 Kurz vaření z biopotravin pod vedením profesionálního kuchaře je připraven ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem a bude probíhat v gastrostudiu muzea.
13:00 – 14:00 Přednáška s diskuzí a promítáním „Vím, od koho mám, co jím“ o komunitou podporovaném zemědělství (KPZ) proběhne v objevovně muzea pod taktovkou společnosti AMPI, která zastřešuje hnutí KPZ v ČR.
Více informací o přednášce a možnost se přihlásit:
http://kpzinfo.cz/akce/prihlaseni-na-prednasku-vim-od-koho-mam-co-jim/
14:00 – 15:00 Beseda se zemědělci a spotřebiteli „Jaká je cesta k potravinám zblízka?” moderovaná zástupci Hnutí DUHA a společnosti AMPI v objevovně muzea.
Více informací o besedě a možnost se přihlásit: http://www.hnutiduha.cz/beseda
15:00 – 16:00 setkání KPZek pro zvané členy
Budeme rádi, když se za námi zastavíte, pochutnáte si a ulovíte si BIO i domů.
Těšíme se na vás, tým Lovíme.bio