Od pátku 12. října do neděle 14. října 2018 ožije nejznámější jihočeská hráz rybníka Rožmberk slavnostním výlovem. Návštěvníci zde mohou spatřit nejen tradiční rybářské řemeslo, ale také ochutnat rybí speciality z široké gastronomické nabídky. Kromě rybí polévky, filetů z ryb, kapřích hranolek, mohou návštěvníci ochutnat také řízky Třeboňských baštýřek a Jihočeské Jerky ze sušeného rybího masa.
Pod hrází rybníka Rožmberk bude připraveno zázemí pro dětské návštěvníky v podobě dětského koutku, možnost chytání ryb na sádkách, ukázky rybářského nářadí a rybářské techniky na sádkách. Návštěvníci mohou zhlédnout malé muzeum rybářství. Účast na výlovu přislíbil sám pan Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan.