co všechno můžete vidět a zažít bez vstupného

Čokoládové hodování v Galerii Harfa

17.11.2017 14:00
Galerie Harfa

ROK SE S ROKEM SEŠEL A GALERIE HARFA V PŘÍŠTÍCH DNECH ZNOVU POTĚŠÍ VŠECHNY MILOVNÍKY ČOKOLÁDY. OD 17. DO 19. LISTOPADU SE TU TOTIŽ KONÁ ČOKOLÁDOVÝ FESTIVAL, KTERÝ PŘEKVAPÍ NEJRŮZNĚJŠÍMI ČOKOLÁDOVÝMI DELIKATESAMI.
Čokoládový festival se v Galerii Harfa uskuteční již po šesté. Za tu dobu si dokázal najít své věrné návštěvníky, které se sem za čokoládovými pochoutkami pravidelně vracejí. Není se ale vůbec čemu divit. Letos se na festivalu představí například i delikatesy z exotických destinací. A co je nejlepší? Vše je možné na místě ochutnat. Těšit se můžete také na vaření s čokoládou, soutěž o nejlepší čokoládový dezert, workshopy pro děti a mnoho dalšího.
V pátek 17. listopadu od 14:00 do 18:00 hodin, v sobotu od 10:00 do 18:00 hodin a v neděli od 10:00 do 17:00 hodin vás v Galerii Harfa čekají doslova čokoládové hody. Už jste někdy zkoušeli srnčí svíčkovou s lesním ovocem a čokoládou, tortillu plněnou kuřecím masem a čokoládovou omáčkou nebo chilli con carne s tmavou čokoládou? Pokud ne a chtěli byste tyto netradiční recepty ochutnat, neváhejte navštívit Čokoládový festival v Galerii Harfa. V rámci kulinářské přehlídky vám tyto netradiční recepty připraví rovnou šéfkuchaři významných restaurací.
Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou show šéfkuchaře Marka Váni, který bude připravovat jídla podle originálních receptů: čokoládové pralinky s moučnými červy, dýňovou polévku s bílou čokoládou v suchém ledu nebo vanilkovou krupicovou kaši z espumy s čokoládovým sněhem. Své kulinářské umění na festivalu předvede také šéfkuchař Jiří Holub ze Sirupárny Olomouc. Vařit bude kuřecí prsa na čokoládovém likéru nebo čokoládovou omáčku Mole Poblano. V sobotu na festival dorazí i jeden z nejlepších mistrů čokolády, Martin Pokorný, zastupující cukrárnu St. Tropez a všem přítomným ukáže výrobu úžasných čokoládových pralinek.
Již během minulých ročníků Čokoládového festivalu mohli návštěvníci ochutnávat, nakupovat, poznávat a vyptávat se. Tentokrát si milovníci sladkého mlsání budou moci čokoládové vaření i otestovat. A to vše díky workshopům společnosti Tefal, na kterých se naučí přípravu makronek, pop cakes, zdobení cukroví a čokoládových zákusků. Díky účasti firmy Tupperware si kuchařské umění vyzkouší i ti nejmenší. Za pomoci profesionálů si děti budou moci udělat například čokoládový donut. Ratolestem na festivalu nebude chybět ani stánek s malováním na obličej, malováním čokoládou a sobotní karneval, kterého se zúčastní jejich oblíbené prasátko Pigy. Nejen děti, ale i dospělí návštěvníci si pak zajisté nenechají ujít sledování výroby metrové čokoládové sochy.

Letošní ročník se mimo jiné ponese v duchu oslav původu čokolády. Galerie Harfa proto na festival přizvala zástupce africké kuchyně a specialisty z Latinské Ameriky. Pro návštěvníky je připravena také cukrářská soutěž o lákavé ceny od společnosti Tefal a celé festivalové mlsání zpestří nejrůznější hudební a taneční vystoupení. Prostě parádní zábava, vkusná inspirace a čokoládové dobroty na jednom místě.
Čokoládového festivalu se zúčastní a svou nabídku dobrot zde představí ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – víno z Francie, Mr. Vonka, Chocolaterie Havířov, Cafe Santo Domingo, Jablíčko, Sirupárna, Čokoláda Lyra, Xo-Čo, Janek Chocolates, Šmakujto, Atelier Sladkostí, Koruna pralinky, Melk Zlín, Levandulový statek Bezděkov, Od Bobu, Smile Wafle.

Více informací : 
Čokoládové hodování v Galerii Harfa

Další akce

Tradiční hrnčířské a řemeslné trhy na Výstavišti 2024
07.12.2024 10:00

7 -8. prosince budou Hrnčířské a řemeslné trhy Beroun již po 20. hostem v PRAZE 7 - VÝSTAVIŠTĚ - plocha PŘED PRŮMYSLOVÝM PALÁCEM.
Užijme si krásné Vánoce a všechny tradice s nimi spojené....