Rybářství Hluboká pořádá tradiční podzimní výlov rybníka.
Mezi nejzajímavější okamžik patří ráno, v tuto dobu je pohled z hráze na práci rybářů nejatraktivnější. Přípravy na výlov rybníka začínají mnohem dříve, tzv. strojením. Baštýř strojí rybník den až měsíc před samotným výlovem, záleží na velikosti rybníka a výpustního zařízení. Ryba se postupně stahuje do loviště.
Den před termínem výlovu rybáři staví nádobí, tzn. přistavují se kádě, brakovnice, nakladač atd. Přípravy vrcholí. V brzkých ranních hodinách proběhne slavnostní zahájení výlovu dle staré rybářské tradice předáním rybářského práva vedoucímu party.
Rybáři rozdají síť zvanou nevod, a tím se zahájí zátah. Tažením nevodu pěšáky a hajnými za provázek (tj. lano uvázané za žezlo nevodu) se nabírá ryba v lovišti. Pokud je v něm dostatek ryb, zátah se ukončí a ryba se do nevodu uzavře. Nevod se přitáhne před kádiště a zjadří se (nevod se otevře). Poté rybáři vydávají ušlechtilou rybu, v našem případě se jedná o dravce. Začíná vydávání ryby z nevodu (na velkých rybnících mechanickým keserem) na třídící stůl, kde rybáři rybu dotřídí ručně. Ze stolu se pouští do zavěšeného koše na mincíři, naváží se 1q a z koše se ryba vypouští do vertikálního nakladače. To často trvá celý den, dokud je v nevodu ryba. Nakladač rybu vyveze do beden nákladního auta, které směřuje rovnou na sádky či do dalšího rybníka. Na sádkách je ryba po určité době sádkování připravena k prodeji.
Návštěvníky upozorňujeme, že z technických důvodů může dojít ke změně plánovaného výlovu nebo zkrácení doby výlovu rybníka.
Případné informace o změnách získáte na telefonním čísle +420 387 789 411.